Hoppa till sidans innehåll

Skidskola för barn


Skidskolan för barn vänder sig till alla åldrar från 6 år och uppåt. Vi träffas under 6-7 söndagar under januari och februari, och som avslutning brukar barnen delta i Barnens vasalopp.

Vi jobbar med leken som lärmetod så att barnen lär sig åka skidor med glädje. På skidskolan har vi inga tävlingar utan målet är att få barnen att tycka att skidåkning är kul. Lär man sig grunderna snabbt kan man flytta upp i grön träningsgrupp
så man får åka skidor på sin nivå.

Skidskolan genomförs även om det inte finns snö. Man kan lära sig grunderna även på barmark!

För deltagande måste barnen vara medlemmar i VOK. Själva skidskolan är gratis (förutom medlemskap) för barn.

Alla datum och tider skidskolan läggs ut i Kalendern som du hittar här . Barnen ska vara ombytta och klara med sin skidutrustning vid angiven tid.

 

Klädsel och utrustning
På skidskolan håller vi igång hela tiden. Det är därför viktigt att inte ha på för mycket kläder under passet. Tjocka jackor och overaller blir mer ett hinder i övningarna. Ta hellre flera lager av tunnare kläder som gör det lättare att röra sig i och det blir också lättare att reglera temperaturen genom att ta av eller på något lager. En varm jacka kan vara skönt att ta på efter passet.

Vi lär ut skidåkning på skidor med SNS- eller Rottefellabidning (ej kabelbindning). Har ni inte utrustning kan barnen vid varje tillfälle hyra utrustning till en billig penning av klubben.

Kontakt: Anders Birgersson, tel 329 09.

Uppdaterad: 2016-06-07 19:26
Skribent: Mattias
like_us_on_facebook
Orientera på Gotland
EventorBanner178x42_3
Logo Naturpasset
Banner Idrottens Ö 150x150
Banner Idrottens Ö 150x150

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: +46 498 26 11 62
E-post: This is a mailto link

Se all info